Vaniljekranse alla kattetunger

Sprød vaniljekrans med frisk appelsin med et sprødt chokoladeovertræk

Ingredienser:

  • 200 g blødt smør
  • 1/2 vaniljestang (Jeg bruger altid Seruwagi Vanilla i mine kager - læs mere om hvorfor under "bagetips")
  • 180 g sukker
  • 1 æg
  • 250 g hvedemel
  • 75 g mandler
  • Skallen fra 1 øko appelsin
  • 200-250 gram mørkchokolade

Sådan gør du:

  • Start med at tage smørret ud i god tid
  • Rist mandlerne i ovnen ved 200grader I ca. 8-10 min.
  • Tag mandlerne ud og lad dem køle af
  • mandlerne hakkes i en minihakker til det er fint mandelmel
  • Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen
  • Riv appelsinskallen på et fint rivejern
  • Rør smør, sukker, vaniljeskal og vanilje sammen
  • Kom nu ægget i
  • Tilføj nu mel og mandelmel, rør til du får en ensartet masse
  • Kom massen i en sprøjtepose med en tyl i, og sprøjt nu fine katte tunge streger ud.
  • Jeg laver mine ca. 4-5 cm lange.
  • Bag kransede ved 200grader i ca. 12-14 minutter til de er gyldne. (Hvis du laver dem lidt mindre bages de 10-12 minutter til de er gyldne)
  • Når de er afkølet, smeltes chokoladen.
  • Dyp den ene halvdel af kagen i chokoladen og lad det størkne.

Tilføj kommentar

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu.