Sprød vaniljekrans med frisk appelsin med et sprødt chokoladeovertræk
Ingredienser:
- 200 g blødt smør
- 1/2 vaniljestang (Jeg bruger altid Seruwagi Vanilla i mine kager - læs mere om hvorfor under "bagetips")
- 180 g sukker
- 1 æg
- 250 g hvedemel
- 75 g mandler
- Skallen fra 1 øko appelsin
- 200-250 gram mørkchokolade
Sådan gør du:
- Start med at tage smørret ud i god tid
- Rist mandlerne i ovnen ved 200grader I ca. 8-10 min.
- Tag mandlerne ud og lad dem køle af
- mandlerne hakkes i en minihakker til det er fint mandelmel
- Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen
- Riv appelsinskallen på et fint rivejern
- Rør smør, sukker, vaniljeskal og vanilje sammen
- Kom nu ægget i
- Tilføj nu mel og mandelmel, rør til du får en ensartet masse
- Kom massen i en sprøjtepose med en tyl i, og sprøjt nu fine katte tunge streger ud.
- Jeg laver mine ca. 4-5 cm lange.
- Bag kransede ved 200grader i ca. 12-14 minutter til de er gyldne. (Hvis du laver dem lidt mindre bages de 10-12 minutter til de er gyldne)
- Når de er afkølet, smeltes chokoladen.
- Dyp den ene halvdel af kagen i chokoladen og lad det størkne.
Tilføj kommentar
Kommentarer