Græskarkage med efterårskrydderier

Offentliggjort den 12. oktober 2025 kl. 10.45

Denne græskarkage er skabt i efterårets tegn – med varme krydderier, saftigt græskar og sprøde nødder, der tilsammen giver en skøn balance mellem sødme og krydret dybde. Hver bid smager af hygge, regnvejr og stearinlys – perfekt til en rolig stund med en kop kaffe eller te.

1 kage 23x23

Ingredienser:

Græskarpurre: 

  • 300 gram hokkaidogræskar

 

Kage:

  • 190 g hvedemel
  • 150 g sukker

  • 1 teskefuld natron

  • ¼ teskefuld bagepulver

  • Et nip salt

  • 2 teskefulde kanel

  • ½ teskefuld kardemomme

  • ¼ teskefuld stødt ingefær

  • ¼ teskefuld stødt nellike
  • 2 teskefuld vaniljesukker - Jeg bruger altid https://www.seruwagi.com/ - læs mere om hvorfor under "Bagetips"
  • 2 æg

  • 240 g græskarpuré

  • 80 ml mæl
  • 120 ml neutral olie (fx solsikkeolie)

 

Til crumble-toppingen:

  • 125 gram hvedemel
  • 200 gram brun farin
  • 1 teskefuld kanel
  • Et nip teskefuld salt
  • 115 g usaltet smør, blødt
  • 70 gram pekan- aller valnødder

 

Til glasur: (kan undlades)

  • 120 gram flormelis
  • 25-35 gram mælk
  • 1 vaniljestang - Jeg bruger altid https://www.seruwagi.com/ - læs mere om hvorfor under "Bagetips"

 

 

Sådan gør du

Græskarpurre: 

Du kan sagtens lave græskarpurren et par dage i forvejen.

  • Skær græskaret ud i tern ca. 2x2 cm, kog dem i ca 10-15min til de er møre
  • Hæld vandet fra og lad de køle en smule af.
  • Blend eller mos græskarternene til en pure og kom den i en lufttæt beholder.

 

Kagen:

  • Forvarm ovnen til 175°C og beklæd en 23 x 23 cm form med bagepapir. 

  • I en skål blandes mel, sukker, natron, bagepulver, salt, krydderier og vaniljesukker indtil det er godt blandet.

  • Kom æg, græskarpuré, mælk, olie i en skål. Pisk de våde ingredienser sammen.

  • Kom nu de tørre ingredienser op i de våde, og vend det hele sammen.
  • Hæld dejen i formen og stil den til side, imens laves crumblen.
  • Hak nødderne groft og kom alle ingredienserne til crumblen i en skål og rør det hele sammen til en samlet masse.
  • Fordel crumblen jævnt oven på kagen og kom den i ovnen. 
  • Bag kagen i 30-40 min. 

 

Glasur:

  • Lav først glasuren når kagen er afkølet
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom alle ingredienserne i en skål og bland det hele sammen. 
  • Kom glasuren på kagen.