Denne græskarkage er skabt i efterårets tegn – med varme krydderier, saftigt græskar og sprøde nødder, der tilsammen giver en skøn balance mellem sødme og krydret dybde. Hver bid smager af hygge, regnvejr og stearinlys – perfekt til en rolig stund med en kop kaffe eller te.
1 kage 23x23
Ingredienser:
Græskarpurre:
- 300 gram hokkaidogræskar
Kage:
- 190 g hvedemel
-
150 g sukker
-
1 teskefuld natron
-
¼ teskefuld bagepulver
-
Et nip salt
-
2 teskefulde kanel
-
½ teskefuld kardemomme
-
¼ teskefuld stødt ingefær
- ¼ teskefuld stødt nellike
- 2 teskefuld vaniljesukker - Jeg bruger altid https://www.seruwagi.com/ - læs mere om hvorfor under "Bagetips"
-
2 æg
-
240 g græskarpuré
- 80 ml mæl
-
120 ml neutral olie (fx solsikkeolie)
Til crumble-toppingen:
- 125 gram hvedemel
- 200 gram brun farin
- 1 teskefuld kanel
- Et nip teskefuld salt
- 115 g usaltet smør, blødt
- 70 gram pekan- aller valnødder
Til glasur: (kan undlades)
- 120 gram flormelis
- 25-35 gram mælk
- 1 vaniljestang - Jeg bruger altid https://www.seruwagi.com/ - læs mere om hvorfor under "Bagetips"
Sådan gør du
Græskarpurre:
Du kan sagtens lave græskarpurren et par dage i forvejen.
- Skær græskaret ud i tern ca. 2x2 cm, kog dem i ca 10-15min til de er møre
- Hæld vandet fra og lad de køle en smule af.
- Blend eller mos græskarternene til en pure og kom den i en lufttæt beholder.
Kagen:
-
Forvarm ovnen til 175°C og beklæd en 23 x 23 cm form med bagepapir.
-
I en skål blandes mel, sukker, natron, bagepulver, salt, krydderier og vaniljesukker indtil det er godt blandet.
-
Kom æg, græskarpuré, mælk, olie i en skål. Pisk de våde ingredienser sammen.
- Kom nu de tørre ingredienser op i de våde, og vend det hele sammen.
- Hæld dejen i formen og stil den til side, imens laves crumblen.
- Hak nødderne groft og kom alle ingredienserne til crumblen i en skål og rør det hele sammen til en samlet masse.
- Fordel crumblen jævnt oven på kagen og kom den i ovnen.
- Bag kagen i 30-40 min.
Glasur:
- Lav først glasuren når kagen er afkølet
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
- Kom alle ingredienserne i en skål og bland det hele sammen.
- Kom glasuren på kagen.


