Bløde, saftige græskarboller – Perfekte her i efteråret, hvor græskar er i sæson. De har en let sødme, smuk gylden farve og passer lige så godt til morgenbordet som til en hyggelig kop kaffe.
12 boller
Ingredienser:
- 350g lunken vand
- 50g gær
- 1 æg
- 700g hvedemel - måske lidt mere
- 55g sukker
- 2 stk. salt
- 50g blødt smør i tern
- 125g fint revet græskar
Til pensling og topping:
- 1 æg
- Lidt græskarkerner
Sådan gør du:
- Kom vand og gær i en skål, opløs gæren
- Kom ægget i og rør godt rundt
- Kom mel, sukker og salt i skålen
- Rør det hele ved høj hastighed på røremaskine i ca. 5-7 min
- Kom det bløde smør i dejen og rør yderligere 3 min ved lavere hastighed
- Tilsæt nu revet græskar i dejen, lad dejen køre videre, indtil det er inkorporeret i dejen.
- Kom evt lidt mere mel i dejen hvis den er for klistret.
- Kom lidt mel på bordet og kom dejen derpå.
- Spænd dejen op og kom den i en skål.
- Kom husholdningsfilm over, og lad den hæve i 20min.
- Efter de 20min kommes dejen ud på bordet, skær dejen i 12 lige store dele (så godt du kan) spænd nu hver bolle op, og kom dem i et fad mad bagepapir.
- Lad dem efterhæve i 30min tildækket med husholdningsfilm. Tænd ovnen på 200grader varmluft.
- Efter 30min pensles bollerne med æg, og græskarkernerne drysses på.
- Bag bollerne i 15-17min i forvarmet ovn.

