Bløde græskarboller

Offentliggjort den 1. oktober 2025 kl. 19.09

Bløde, saftige græskarboller – Perfekte her i efteråret, hvor græskar er i sæson. De har en let sødme, smuk gylden farve og passer lige så godt til morgenbordet som til en hyggelig kop kaffe.

12 boller

Ingredienser:

  • 350g lunken vand
  • 50g gær
  • 1 æg
  • 700g hvedemel - måske lidt mere 
  • 55g sukker
  • 2 stk. salt
  • 50g blødt smør i tern
  • 125g fint revet græskar

Til pensling og topping:

  • 1 æg
  • Lidt græskarkerner

 

Sådan gør du:

  • Kom vand og gær i en skål, opløs gæren
  • Kom ægget i og rør godt rundt
  • Kom mel, sukker og salt i skålen
  • Rør det hele ved høj hastighed på røremaskine i ca. 5-7 min
  • Kom det bløde smør i dejen og rør yderligere 3 min ved lavere hastighed
  • Tilsæt nu revet græskar i dejen, lad dejen køre videre, indtil det er inkorporeret i dejen.
  • Kom evt lidt mere mel i dejen hvis den er for klistret.
  • Kom lidt mel på bordet og kom dejen derpå.
  • Spænd dejen op og kom den i en skål.
  • Kom husholdningsfilm over, og lad den hæve i 20min.
  • Efter de 20min kommes dejen ud på bordet, skær dejen i 12 lige store dele (så godt du kan) spænd nu hver bolle op, og kom dem i et fad mad bagepapir.
  • Lad dem efterhæve i 30min tildækket med husholdningsfilm. Tænd ovnen på 200grader varmluft.
  • Efter 30min pensles bollerne med æg, og græskarkernerne drysses på.
  • Bag bollerne i 15-17min i forvarmet ovn.