Chokoladesnurrer

Offentliggjort den 23. september 2025 kl. 18.25

Chokolade snurrer

Friskbagte chokoladesnurre – bløde, luftige og fyldt med cremet chokolade i hvert eneste bid. Den perfekte kombination af sødt og snasket hygge.

8-10 snurrer

Opskriften er lavet i samarbejde med EASIS

Ingredienser:

  • 115 g sødmælk 
  • 25 g frisk gær
  • 270-280 g hvedemel
  • 1 æg
  • 25 g sukker
  • 1/2 teskefuld salt
  • 1 teskefuld kardemomme
  • 50 g smør i tern (stuetemperatur)
  • 150 gram EASIS hazelnut spread

 

Sådan gør du

  • Varm mælken op til omkring 37grader og opløs gæren heri
  • Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme
  • Tilsæt nu hvedemel
  • Ælt dejen glat og smidig
  • Smøret skæres i mindre stykker og tilsættes til dejen, i mens den æltes
  • Ælt dejen godt, for det bedste resultat
  • Lad dejen hæve i 45minutter, tildækket ved stue temp.

 

  • Efter 45minutter rulles dejen ud til et tykkelse på ca 1 cm
  • Smør hazelnut Spread ud på dejen
  • Fold 1/3 del af dejen ind over sig selv, og herefter den anden 1/3 af dejen ind over også.
  • Rul dejen let ud efter du har foldet den
  • Skær små strimler (på ca 1,5 - 2cm) og træk dem en smule længere. 
  • "Bind" strimlen 2-3 gange rundt om to fingre, fold nu strimlen ind over på de anden led (lidt som en garnnøgle) og pak enden inden i "bollen". Det gør ikke noget de ikke bliver helt ens eller perfekte. 
  • Kom dem på en bageplade og lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter. 
  • Pensel dem med æg
  • Bag sine snurrer ved 190grader alm. ovn i ca 15 min.