Chokolade snurrer
Friskbagte chokoladesnurre – bløde, luftige og fyldt med cremet chokolade i hvert eneste bid. Den perfekte kombination af sødt og snasket hygge.
8-10 snurrer
Opskriften er lavet i samarbejde med EASIS
Ingredienser:
- 115 g sødmælk
- 25 g frisk gær
- 270-280 g hvedemel
- 1 æg
- 25 g sukker
- 1/2 teskefuld salt
- 1 teskefuld kardemomme
- 50 g smør i tern (stuetemperatur)
- 150 gram EASIS hazelnut spread
Sådan gør du
- Varm mælken op til omkring 37grader og opløs gæren heri
- Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme
- Tilsæt nu hvedemel
- Ælt dejen glat og smidig
- Smøret skæres i mindre stykker og tilsættes til dejen, i mens den æltes
- Ælt dejen godt, for det bedste resultat
- Lad dejen hæve i 45minutter, tildækket ved stue temp.
- Efter 45minutter rulles dejen ud til et tykkelse på ca 1 cm
- Smør hazelnut Spread ud på dejen
- Fold 1/3 del af dejen ind over sig selv, og herefter den anden 1/3 af dejen ind over også.
- Rul dejen let ud efter du har foldet den
- Skær små strimler (på ca 1,5 - 2cm) og træk dem en smule længere.
- "Bind" strimlen 2-3 gange rundt om to fingre, fold nu strimlen ind over på de anden led (lidt som en garnnøgle) og pak enden inden i "bollen". Det gør ikke noget de ikke bliver helt ens eller perfekte.
- Kom dem på en bageplade og lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.
- Pensel dem med æg
- Bag sine snurrer ved 190grader alm. ovn i ca 15 min.

