Æblekage med karamelliseret crumble
En kage 24 cm springform
Ingredienser:
-
3-4 æbler (350-375 gram)
-
3 æg
-
190 gram sukker
-
190 gram hvedemel
-
1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker (Jeg bruger altid vanilje fra https://www.seruwagi.com/ - læs mere om hvorfor under Bagetips)
-
1 tsk stødt kardemomme
- 2 tsk kanel
-
1½ tsk bagepulver
Crumble:
-
75 gram grovvalset havregryn
-
50 gram mandler eller valnødder
-
75g hvedemel
-
60g sukker
-
40g brun farin
-
2 tsk vaniljesukker
-
60g marcipan i små tern eller revet
-
100g koldt smør i tern
-
1 nip salt
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
- Beklæd en 24cm springform med bagepapir.
- Skræl æblerne og skær dem i tern i en størrelse du ønsker.
- Flæk vaniljestangen på tværs og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene ud i en tsk sukker.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
- Afvej mel, kanel, kardemomme, bagepulver og salt i en anden skål og bland det hele godt sammen.
- Vend mel blandingen forsigtigt i det piskede æg og sukker til du har en ensartet masse.
- Hæld dejen op i springformen og fordel æblerne jævnt på toppen.
- Kom alle ingredienserne til din crumble op i en skål og bland det hele sammen til du har en smuldrende dej.
- Kom nu crumblen jævnt oven på æblerne.
- Bag kagen i 40-50 minutter.
- Lad kagen køle godt af inden du skære i den.
Velbekomme - Server evt. med lidt creme fraiche eller vaniljeis

