Æblekage med karamelliseret crumble

Æblekage med karamelliseret crumble

 

En kage 24 cm springform

Ingredienser:

  • 3-4 æbler (350-375 gram)

  • 3 æg

  • 190 gram sukker

  • 190 gram hvedemel

  • 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker (Jeg bruger altid vanilje fra https://www.seruwagi.com/ -  læs mere om hvorfor under Bagetips)

  • 1 tsk stødt kardemomme

  • 2 tsk kanel
  • 1½ tsk bagepulver

     

     

    Crumble:

  • 75 gram grovvalset havregryn

  • 50 gram mandler eller valnødder

  • 75g hvedemel

  • 60g sukker

  • 40g brun farin

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 60g marcipan i små tern eller revet

  • 100g koldt smør i tern

  • 1 nip salt

 

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
  • Beklæd en 24cm springform med bagepapir.
  • Skræl æblerne og skær dem i tern i en  størrelse du ønsker.
  • Flæk vaniljestangen på tværs og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene ud i en tsk sukker.
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
  • Afvej mel, kanel, kardemomme, bagepulver og salt i en anden skål og bland det hele godt sammen.
  • Vend mel blandingen forsigtigt i det piskede æg og sukker til du har en ensartet masse.
  • Hæld dejen op i springformen og fordel æblerne jævnt på toppen.
  • Kom alle ingredienserne til din crumble op i en skål og bland det hele sammen til du har en smuldrende dej.
  • Kom nu crumblen jævnt oven på æblerne.
  • Bag kagen i 40-50 minutter.
  • Lad kagen køle godt af inden du skære i den.

Velbekomme - Server evt. med lidt creme fraiche eller vaniljeis