Fydgy brownie
Den ultimative fudgy brownie – sprød top, blød midte, chokolade og nødder i hver bid.
Hvis du drømmer om en brownie, der smelter i munden, er denne opskrift din nye bedste ven. Den er intens, mørk og fyldt med dyb chokoladesmag, perfekt til både chokoladeelskere og dem, der bare vil imponere med en syndigt god dessert, til både store som små:)
1 kage ca. 20x20
Ingredienser:
200 gram mørkchokolade
15 gram smør
250 gram sukker
3 store æg
2 stk vaniljesukker (Jeg bruger vanilje fra Seruwagi vanilla - læs mere om hvorfor under "bagetips")
120 gram hvedemel
30 gram bage kakao
1 nip salt
100 gram grofthakkede valnødder
75 gram groft hakket mørk chokolade
75 gram hvid chokolade (eller mælkechokolade)
Sådan gør du:
Forberedelse:
- Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn)
- Beklæd en 20x20 cm firkantet bageform med bagepapir
- Hak de 200 gram mørkchokolade groft
- Smelt smørret i en gryde ved lav varme, tag gryden af varmen når det er smeltet
- Kom den hakkede chokolade i gryden og rør rundt til du har en ensartet masse
- Pisk sukker, vaniljesukker og æg let sammen (det behøver ikke blive luftigt, da dette er en fudgy brownie)
- Rør det smeltede chokolade/smør blanding i æggemassen
- Sigt mel, kakao og salt i, og vend det forsigtigt sammen med en dej skraber til du har en ensartet masse.
- Hak valnødder, mørk og hvid chokolade groft og vend det dejen (jeg gemmer en lille håndfuld af chokoladen til at komme på toppen)
- Kom dejen i formen og drys den lille håndfuld chokolade på toppen.
- Bag kagen i 35-40 minutter.
- Tag kagen ud af ovnen, kom lidt flagesalt på toppen og lad den sætte sig på køl natten over.
- Nyd den lunet eller kold med lidt lækker vaniljeis og bær, eller bare som det perfekte match til din morgen, middag eller aften kaffe :)

