Tærte med rabarber, ribs, vanilje og brændt maregns. En tærte der smager af dansk sommer
1 tærte ca str. 18-20 cm
Ingredienser
Mørdej:
200 gram hvedemel
75 gram flormelis
75 gram koldt smør
75 gram marcipan
1 æg
1 tsk vanilje sukker (jeg bruger altid seruwagi vanilla - se mere om hvorfor under "bagetips")
Rabarber og ribs kompot:
280 gram rabarber
90 gram ribs
125 gram sukker
1 vaniljestang (seruwagi vanilla)
3 blade husblas
Marengs:
100 gram æggehvider
200 gram sukker
1,75dl vand
1-2 tsk. vaniljesukker (seruwagi vanilla)
Sådan gør du:
- Riv marcipanen groft.
- Kom marcipan, hvedemel, flormelis og vaniljesukker i en skål.
- Kom smørret i. Smuldr det med fingrene eller brug en røremaskine til at røre det sammen, til det ligner sand.
- Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt, ælt ikke for meget, kun til dejen hænger sammen.
- Pak dejen ind i film og kom det på køl i minimum 30 minutter.


Kompot:
- Flæk vaniljestangen og brug en smule af sukkeret til at mode vaniljekornene ud i.
- Kom vaniljesukker, sukker, rabarber og ribs i en gryde.
- Udblød husblassen i koldt vand (minimum 10 min.)
- Lad det hele må koge i lidt tid.
- Når kompotten er godt varm, kommes husblassen i.
- Tag kompotten af varmen.
- Rul tærte dejen ud (ca. 2-3 mm tyk).og kom den i din tærte form. Bag den ved 180 grader i 10-15 minutter, til den er gylden.
- Lad tærten køle en smule af og kom kompotten heri.
- Stil tærten på køl til den er helt kold.
Marengs:
- Kom sukker, vaniljesukker og vand i en gryde og lad det koge ved middel varme.
- Pisk dine æggehvider stive.
- Hold øje med temperaturen på sukkerlagen.
- Når temperaturen ramme 117 grader, hældes sukkerlagen i en tynd stråle ned i æggehviderne i mens der piskes ved høj hastighed.
- Når hele sukkerlagen er kommet i æggehviderne, piskes der videre ved middel hastighed til marengsen er kølet en smule ned.
- Kom marengsen på toppen af din tærte.
- Brænd marengsen af på toppen. Pynt evt med lidt ribs på toppen.
Tilføj kommentar
Kommentarer