Jordbærkage til mange / Kagetapas

Offentliggjort den 24. juni 2025 kl. 19.20

Jordbærkage til mange / Kagetapas - Nem kage der er perfekt til sommerens fester. Denne opskrift kan laves som en stor kage, eller små kager til kagetapas. Bestående af mazarinbund, et lag mørk chokolade, luftig vaniljecreme og friske bær på toppen.

Opskrift:

6 små kager / 1 kage i springform 18cm

Ingredienser:

Mazarinbund:

  • 50 gram blødt smør
  • 75 gram sukker
  • 2 små æg
  • 100 gram revet marcipan
  • 50 gram hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk vaniljesukker (jeg bruger altid seruwagi vanilje - https://www.seruwagi.com/ - læs mere om hvorfor under"bagetips")
  • 1 lille nip salt
  • Mørk chokolade til toppen

Luftig vaniljecreme:

  • 200 gram flødeost (stuetemperatur)
  • 2 dl piskefløde (kold)
  • 3 spk flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker

Pynt:

 

  • Bær efter eget valg

Sådan gør du:

kagebunden:

  • Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
  • Riv marcipanen.
  • Pisk smør og sukker lyst.
  • Tilsæt ét æg ad gangen. Pisk godt mellem hvert æg.
  • Vend den revne marcipan i dejen med en dejskraber.
  • Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål. Vend den nu forsigtigt i dejen.
  • Kom dejen i en springform (18cm) og bag den i ovnen i ca. 30-35 minutter. 
  • Tag kagen ud og lad den køle helt af.

Vaniljecreme:

  • Pisk fløden til flødeskum. Pas på du ikke overpisker den.
  • Rør flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål, til du har en glat ensartet creme.
  • Vend forsigtigt flødeskummen i flødeostecremen. Start med en lille smule flødeskum.
  • Det er ikke sikkert du skal bruge det hele. Cremen kan godt blive lidt for blød, ved for meget flødeskum. 
  • Kom cremen på en sprøjtepose eller lad den være i skålen, og kom den på køl i 20-30 minutter, hvis du vil øge fastheden på cremen en smule.

Samling af kage:

  • Når kagen er afkølet kan du begynde at pynte den.
  • Stik små kager ud, med en rund form hvis du ønsker små fine kager. Ellers lader du den være som den er.
  • Smelt chokoladen og kom ovenpå.
  • Kom cremen oven på.
  • Nu pyntes med bær efter eget valg.

velbekomme :)

 

Tip: Hvis du skal holde fest eller lign. kan du bage kagen dagen før og nemt og hurtigt pynte kagen, på dagen den skal bruges.