Smagfuld vaniljesirup lavet med Seruwagi Vanilje, der kan bruges til bagværk, kaffe og andre desserter.
Ingredienser:
- 280 gram sukker
- 2 dl vand
- 2 Vaniljestænger - Jeg bruger altid vanilje fra https://www.seruwagi.com/, læs mere om hvorfor under "bagetips"
Sådan gør du:
- Kom sukker og vand i en gryde og lad sukkeret smelte ved middelvarme.
- Når sukkeret er smeltet, flækkes vaniljestængerne og skrab vaniljekornene ud.
- Kom vaniljekorn, samt de tomme vaniljestænger op i gryden.
- Skru nu en lille smule op for varmen og lad det simre i lidt tid til det tykner en smule
- Sluk for varmen og lad det køle lidt ned.
- Kom nu din vanilje sirup samt vaniljestængerne på et opbevaringsglas.
- Vanilje siruppen holder sig bedst på køl. Her kan den holde i 6-12 måneder.
- Du har nu en lækker vaniljesirup du kan bruge til bagning, kaffe og andre lækre sager. Det er kun fantasien der sætter grænser.

