Vaniljesirup

Offentliggjort den 12. juni 2025 kl. 18.37

Smagfuld vaniljesirup lavet med Seruwagi Vanilje, der kan bruges til bagværk, kaffe og andre desserter. 

Ingredienser:

  • 280 gram sukker
  • 2 dl vand
  • 2 Vaniljestænger - Jeg bruger altid vanilje fra https://www.seruwagi.com/, læs mere om hvorfor under "bagetips"

 

Sådan gør du:

  • Kom sukker og vand i en gryde og lad sukkeret smelte ved middelvarme.
  • Når sukkeret er smeltet, flækkes vaniljestængerne og skrab vaniljekornene ud.
  • Kom vaniljekorn, samt de tomme vaniljestænger op i gryden.
  • Skru nu en lille smule op for varmen og lad det simre i lidt tid til det tykner en smule
  • Sluk for varmen og lad det køle lidt ned.
  • Kom nu din vanilje sirup samt vaniljestængerne på et opbevaringsglas.
  • Vanilje siruppen holder sig bedst på køl. Her kan den holde i 6-12 måneder. 
  • Du har nu en lækker vaniljesirup du kan bruge til bagning, kaffe og andre lækre sager. Det er kun fantasien der sætter grænser.