Gulerodskage med karameliserede nødder

Offentliggjort den 5. juni 2025 kl. 20.36

Klassisk gulerodskage med karameliserede pekannødder og valnødder. 

Ingredienser:

1 kage 20x27

 

Karameliserede nødder:

  • 100 gram sukker
  • 25 gram sukker
  • 100 gram valnødder
  • 100 gram pekannødder (Du kan erstatte nødderne med andre nødder hvis du lyster)

 

Dejen:

  • 4 æg
  • 100 gram sukker
  • 100 gram brun farin
  • 180 gram hvedemel
  • Et nip salt
  • 2-3 tsk kanel
  • 0,5 tsk stødt ingefær
  • 0,5 tsk stødt nellike
  • 0,5-1 tsk kardemomme
  • 2-3 tsk vaniljesukker (Jeg bruger altid Seruwagi Vanilla https://www.seruwagi.com/ i mine kager - læs mere om hvorfor under "bagetips")
  • 1,5 dl smagsneutral olie
  • 300 gram groft revet gulerod

 

Ostecreme:

  • 200 gram flødeost (stuetemperatur)
  • 100 gram blødt smør (stuetemperatur)
  • 150 gram flormelis
  • 1-2 tsk vaniljesukker (Seruwagi Vanilla)
  • Skallen fra 1 hel citron
  • Saften fra 0,5 citron

Sådan gør nu:

Karameliserede nødder:

  • Kom sukkeret på panden ved middelvarme og lad det smelte næsten helt.
  • Kom nu smørret på.
  • Lad det smelte helt så alle klumper er væk.
  • Kom nødderne på panden og vend det hele godt sammen.
  • Kom nødderne ud på et stykke bagepapir og skil dem en smule fra hinanden, så godt du nu kan.
  • Lad dem køle helt af.

 

Dejen:

  • Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
  • Riv gulerødderne.
  • Pisk æg, sukker og brunfarin - lad det blive lyst og luftigt.
  • Kom olien i og pisk kort igen.
  • Bland de tørre ingredienser i en anden skål.
  • Sigt de tørre ingredienser ned i dejen og vend det forsigtigt sammen.
  • Vend nu gulerødder og halvdelen af de karameliserede nødder i dejen.
  • Kom dejen i beklædt form og bag kagen i 30-35min.

Ostecreme:

  • Pisk flødeost og smør sammen til en ensartet masse.
  • Kom resten af ingredienserne i, og pisk igen.
  • Kom cremen på kagen, når den er helt afkølet.
  • Pynt kagen med resten af nødderne.