Klassisk gulerodskage med karameliserede pekannødder og valnødder.
Ingredienser:
1 kage 20x27
Karameliserede nødder:
- 100 gram sukker
- 25 gram sukker
- 100 gram valnødder
- 100 gram pekannødder (Du kan erstatte nødderne med andre nødder hvis du lyster)
Dejen:
- 4 æg
- 100 gram sukker
- 100 gram brun farin
- 180 gram hvedemel
- Et nip salt
- 2-3 tsk kanel
- 0,5 tsk stødt ingefær
- 0,5 tsk stødt nellike
- 0,5-1 tsk kardemomme
- 2-3 tsk vaniljesukker (Jeg bruger altid Seruwagi Vanilla https://www.seruwagi.com/ i mine kager - læs mere om hvorfor under "bagetips")
- 1,5 dl smagsneutral olie
- 300 gram groft revet gulerod
Ostecreme:
- 200 gram flødeost (stuetemperatur)
- 100 gram blødt smør (stuetemperatur)
- 150 gram flormelis
- 1-2 tsk vaniljesukker (Seruwagi Vanilla)
- Skallen fra 1 hel citron
- Saften fra 0,5 citron


Sådan gør nu:
Karameliserede nødder:
- Kom sukkeret på panden ved middelvarme og lad det smelte næsten helt.
- Kom nu smørret på.
- Lad det smelte helt så alle klumper er væk.
- Kom nødderne på panden og vend det hele godt sammen.
- Kom nødderne ud på et stykke bagepapir og skil dem en smule fra hinanden, så godt du nu kan.
- Lad dem køle helt af.
Dejen:
- Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
- Riv gulerødderne.
- Pisk æg, sukker og brunfarin - lad det blive lyst og luftigt.
- Kom olien i og pisk kort igen.
- Bland de tørre ingredienser i en anden skål.
- Sigt de tørre ingredienser ned i dejen og vend det forsigtigt sammen.
- Vend nu gulerødder og halvdelen af de karameliserede nødder i dejen.
- Kom dejen i beklædt form og bag kagen i 30-35min.
Ostecreme:
- Pisk flødeost og smør sammen til en ensartet masse.
- Kom resten af ingredienserne i, og pisk igen.
- Kom cremen på kagen, når den er helt afkølet.
- Pynt kagen med resten af nødderne.