Hindbærsnegle

Offentliggjort den 26. maj 2025 kl. 19.06

Bløde snegle med friskt fyld bestående af hindbær og citron, samt en fløjlsblød ostecreme på toppen.

Ingredienser 

Ca. 16 store hindbærsnegle

Dejen:

  • 50g gær
  • 3 dl sødmælk
  • 50 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 æg
  • ½ tsk salt
  • 500-550 g hvedemel
  • 100 blødt smør

 

Hindbær remonce:

  • 200g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 50 g brun farin (Kan undlades)
  • 25g frysetørrede hindbær
  • Skallen fra 1 øko citron
  • 1 tsk vaniljesukker (Jeg bruger altid Seruwagi vaniljesukker)

 

Blød og cremet frosting:

  • 200g philadelphia
  • 100g blødt smør
  • 125g flormelis
  • 1 vaniljetsang (Jeg bruger vaniljestang fra Seruwagi Vanilla)
  • 1 tsk sukker til vaniljestangen
  • Saft og skal fra ½ øko citron
  • 10g frysetørrede hindbær

 

Pynt:

  • Friske hindbær

Sådan gør du:

Dejen:

  • Lun 2 dl af mælken til den er lillefinger varm i en gryde
  • Kom mælken i en skål og opløs gæren heri
  • Tilsæt sukker, kardemomme, æg og salt. Rør det hele godt sammen
  • Tilsæt hvedemel (start med 500 g) og ælt det sammen, gerne et par minutter.
  • Tilsæt nu smør i mindre stykker, lidt ad gangen, i mens du ælter videre.
  • Ælt dejen til den er glat og smidig (nøglen til lækre bløde snegle, ligger i æltningen)
  • Kom husholdningsfilm over skålen og lad dejen hæve i 1 - 1 ½ time på køkkenbordet.
  • Imens dejen hæver, kan du give dig i kast med hindbær remoncen

 

Hindbær remonce:

  • Finmal de frysetørrede hindbær
  • Kom det bløde smør, sukker, de finmalet frysetørrede hindbær og citronskal i en skål
  • Bland det hele sammen, til du har en ensartet masse

Dejen fortsat:

  • Kom dejen ud på et let mel drysset bord.
  • Rul dejen ud til en rektangel. Dejen skal gerne blive 1-1½ cm tyk. (Ca. 40-43cm x 60-63cm)
  • Skær evt. lidt af kanterne af hvis de er lidt tykke
  • Nu smørers hindbær remoncen ud på hele dejen
  • Rul dejen sammen. Skær nu dejen ud i snegle, der er ca. 2-3 cm.
  • Kom sneglene i et smørsmurt fad, lad dem hæve 45 min. under husholdningsfilm.
  • Lige inden du sætter sneglene i ovnen hældes 1 dl sødmælk ned i fadet. Sneglene bages ved 200 grader (forvarmet ovn). i ca 15-20minutter.

Blød og cremet hindbær frosting:

  • Flæk vaniljestangen og mas vaniljekornene ud i sukkeret
  • Blend eller finmal de frysetørrede hindbær i en morter, eller lign.
  • Pisk smør luftigt
  • Tilsæt philadelphia, vaniljesukker, citron (skal og saft) og de finmalet frysetørrede hindbær, pisk nu videre
  • sigt flormelis i blandingen og pisk til din frosting har en fast og luftig konsistens