Bløde snegle med friskt fyld bestående af hindbær og citron, samt en fløjlsblød ostecreme på toppen.
Ingredienser
Ca. 16 store hindbærsnegle
Dejen:
- 50g gær
- 3 dl sødmælk
- 50 g sukker
- 1 tsk kardemomme
- 2 æg
- ½ tsk salt
- 500-550 g hvedemel
- 100 blødt smør
Hindbær remonce:
- 200g blødt smør
- 200 g sukker
- 50 g brun farin (Kan undlades)
- 25g frysetørrede hindbær
- Skallen fra 1 øko citron
- 1 tsk vaniljesukker (Jeg bruger altid Seruwagi vaniljesukker)
Blød og cremet frosting:
- 200g philadelphia
- 100g blødt smør
- 125g flormelis
- 1 vaniljetsang (Jeg bruger vaniljestang fra Seruwagi Vanilla)
- 1 tsk sukker til vaniljestangen
- Saft og skal fra ½ øko citron
- 10g frysetørrede hindbær
Pynt:
- Friske hindbær


Sådan gør du:
Dejen:
- Lun 2 dl af mælken til den er lillefinger varm i en gryde
- Kom mælken i en skål og opløs gæren heri
- Tilsæt sukker, kardemomme, æg og salt. Rør det hele godt sammen
- Tilsæt hvedemel (start med 500 g) og ælt det sammen, gerne et par minutter.
- Tilsæt nu smør i mindre stykker, lidt ad gangen, i mens du ælter videre.
- Ælt dejen til den er glat og smidig (nøglen til lækre bløde snegle, ligger i æltningen)
- Kom husholdningsfilm over skålen og lad dejen hæve i 1 - 1 ½ time på køkkenbordet.
- Imens dejen hæver, kan du give dig i kast med hindbær remoncen
Hindbær remonce:
- Finmal de frysetørrede hindbær
- Kom det bløde smør, sukker, de finmalet frysetørrede hindbær og citronskal i en skål
- Bland det hele sammen, til du har en ensartet masse
Dejen fortsat:
- Kom dejen ud på et let mel drysset bord.
- Rul dejen ud til en rektangel. Dejen skal gerne blive 1-1½ cm tyk. (Ca. 40-43cm x 60-63cm)
- Skær evt. lidt af kanterne af hvis de er lidt tykke
- Nu smørers hindbær remoncen ud på hele dejen
- Rul dejen sammen. Skær nu dejen ud i snegle, der er ca. 2-3 cm.
- Kom sneglene i et smørsmurt fad, lad dem hæve 45 min. under husholdningsfilm.
- Lige inden du sætter sneglene i ovnen hældes 1 dl sødmælk ned i fadet. Sneglene bages ved 200 grader (forvarmet ovn). i ca 15-20minutter.
Blød og cremet hindbær frosting:
- Flæk vaniljestangen og mas vaniljekornene ud i sukkeret
- Blend eller finmal de frysetørrede hindbær i en morter, eller lign.
- Pisk smør luftigt
- Tilsæt philadelphia, vaniljesukker, citron (skal og saft) og de finmalet frysetørrede hindbær, pisk nu videre
- sigt flormelis i blandingen og pisk til din frosting har en fast og luftig konsistens