Saftigt og svampet brød med banan, græskar, brunet smør og chokolde, virkelig en lækker kombination, der er værd at prøve.
Ingredienser:
1 brød
- 1 Hokkaido græskar - 200 gram græskarpurre (opskrift længere nede)
- 2 modne bananer (200 gram)
- 130 gram smør
- 4 æg
- 2 tsk vaniljesukker (Jeg bruger altid Seruwagi Vanilla i mine kager - se mere under bagetips hvorfor)
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk kardemomme
- 75 gram sukker
- 75 gram brun farin
- 3 tsk bagepulver
- 200 gram hvedemel
- 100 gram mørk chokolade (Man kan med fordel bruge chokolade med karamel, men alm chokolade kan også sagtens bruges)
Dejen:
- Skær 250 gram (så er du sikker på at have nok) græskar ud i tern og kog det i ca 15 minutter til de er møre.
- Hæld vandet fra og lad det køle.
- Blend de møregræskartern til en purre.
- Ovnen sættes på 175 grader varmluft.
- Brun smørret i en gryde, og lad det køle lidt af.
- I mens smørret bruner kan du mose bananerne og hakke chokoladen.
- Pisk æg, sukker, brun farin, vaniljesukker, kanel og kardemomme til en luftig masse.
- Bland bagepulver og hvedemel sammen, og vend det nu forsigtigt i dejen.
- Vend nu de moste bananer, græskarpurre og den hakkede chokolade i dejen, også forsigtigt.
- Kom nu den brunede smør i lidt ad gangen.
- Hele dejen hældes i en beklædt brødform og bages i ca 40 min.

