Græskar/banan brød med brunet smør og mørk chokolade

Offentliggjort den 26. maj 2025 kl. 19.07

Saftigt og svampet brød med banan, græskar, brunet smør og chokolde, virkelig en lækker kombination, der er værd at prøve.

Ingredienser:

1 brød

  • 1 Hokkaido græskar - 200 gram græskarpurre (opskrift længere nede) 
  • 2 modne bananer (200 gram)
  • 130 gram smør
  • 4 æg
  • 2 tsk vaniljesukker (Jeg bruger altid Seruwagi Vanilla i mine kager - se mere under bagetips hvorfor)
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 75 gram sukker
  • 75 gram brun farin
  • 3 tsk bagepulver
  • 200 gram hvedemel
  • 100 gram mørk chokolade (Man kan med fordel bruge chokolade med karamel, men alm chokolade kan også sagtens bruges)

 

Dejen:

  • Skær 250 gram (så er du sikker på at have nok) græskar ud i tern og kog det i ca 15 minutter til de er møre.
  • Hæld vandet fra og lad det køle.
  • Blend de møregræskartern til en purre.
  • Ovnen sættes på 175 grader varmluft.
  • Brun smørret i en gryde, og lad det køle lidt af.
  • I mens smørret bruner kan du mose bananerne og hakke chokoladen.
  • Pisk æg, sukker, brun farin, vaniljesukker, kanel og kardemomme til en luftig masse.
  • Bland bagepulver og hvedemel sammen, og vend det nu forsigtigt i dejen. 
  • Vend nu de moste bananer, græskarpurre og den hakkede chokolade i dejen, også forsigtigt.
  • Kom nu den brunede smør i lidt ad gangen. 
  • Hele dejen hældes i en beklædt brødform og bages i ca 40 min.