Klassisk, nem og lækker gulerodskage.
Ingredienser
1 kage 25x25cm
Til dejen:
- 4 æg
- 100 gram sukker
- 100 gram brun farin
- 180 gram hvedemel
- Et nip salt
- 3-4 tsk kanel
- 0,5 tsk stødt ingefær
- 0,5 tsk stødt nellike
- 0,5-1 tsk kardemomme
- 2 tsk bagepulver
- 3 tsk vaniljesukker (Jeg bruger altid Seruwagi Vanilla i mine kager - læs mere om hvorfor under "bagetips")
- 1,5 dl smagsneutral olie
- 300 gram revet gulerod
- 40 gram valnødder
Ostecreme:
- 200 gram flødeost (Stuetemperatur)
- 50 gram blødt smør
- 150 gram flormelis
- 1-2 tsk vaniljesukker (Jeg bruger altid Seruwagi Vanilla i mine kager - læs mere om hvorfor under "bagetips")
- saften og skallen fra 1 øko citron
Sådan gør du:
- Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt til når du skal i gang med at lave ostecremen.
- Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
- Riv gulerødderne groft.
- Hak valnødderne groft eller knus dem i dine hænder.
- Pisk æg, sukker og brun farin sammen til det er lyst og luftigt.
- Kom olien i og pisk kort igen.
- Bland hvedemel, salt, krydderier og bagepulver sammen i en skål.
- Sigt de tørre ingredienser i dejen og vend det forsigtigt sammen.
- Vend nu gulerødder og valnødder i.
- Fordel dejen i en form på ca. 25x25 cm.
- Bag kagen ved 175 grader i ca 35 minutter. Tjek med en kødnål eller lign. om den er færdig inden du tager den ud.
- Lad kagen køle af på en rist og lad den sætte sig, gerne i 2 timer, eller natten over.
Ostecremen
- Pisk flødeost og smør sammen til en glat og ensartet masse.
- Kom flormelis og vanilje i og pisk igen.
- Smag nu til med citron saft og skal.
- Smør eller sprøjt cremen ud på kagen, når den er helt afkølet.

