Klassisk svampet chokoladekage med ostecreme
Ingredienser
1 kage 28x21cm
Dejen
- 120 gram smør
- 1 dl smagsneutral olie
- 250 gram sukker
- 3 æg
- 1,5tsk vaniljesukker (Jeg bruger altid Seruwagi vanilla i mine kager)
- 1,25 dl stærk kaffe
- 1,25 dl mælk
- 200 gram hvedemel
- 60 gram bagekakaopulver
- 2 tsk bagepulver
- 0,5 tsk natron
- 1 knivspids salt
- 100g mørk chokolade
Ostecreme
- 200 gram flødeost (Stuetemperatur)
- 50 gram blødt smør
- 150 gram flormelis
- 30 gram bagekakao pulver
- 1 tsk vaniljesukker (Jeg bruger altid Seruwagi vanilla i mine kager)
- 1 spk mælk (Kan undlades - giver en blødere koncistens)
Sådan gør du:
- Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen når det er smeltet, lad det køle lidt af.
- Tænd din ovn på 175 grader alm. ovn.
- Hak din chokolade og stil til side.
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
- Tilsæt olie, den afkølede smør, kaffe, mælk og vanilje - pisk kort sammen.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål: mel, kakao, bagepulver, natron og salt.
- Sigt de tørre ingredienser i de våde og vend det forsigtigt sammen.
- Vend den hakkede chokolade i dejen.
- Hæld dejen i formen og bag i 35-40 minutter.
- Lad den køle helt af - Lad den gerne sætte sig 2 timer eller i køleskabet natten over.
Ostecreme
- Pisk smør og flødeost sammen, til det er cremet og glat.
- Tilsæt flormelis og vaniljesukker.
- Sigt kakaopulveret i.
- Pisk det hele godt sammen.
- Kom mælk i hvis du ønsker blødere koncistens.
- Smør eller sprøjt ostecremen ud på kagen når den er helt afkølet.

