Chokoladekage

Klassisk svampet chokoladekage med ostecreme

Ingredienser

1 kage 28x21cm 

Dejen

  • 120 gram smør
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 250 gram sukker
  • 3 æg
  • 1,5tsk vaniljesukker (Jeg bruger altid Seruwagi vanilla i mine kager)
  • 1,25 dl stærk kaffe
  • 1,25 dl mælk
  • 200 gram hvedemel
  • 60 gram bagekakaopulver
  • 2 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk natron
  • 1 knivspids salt
  • 100g mørk chokolade 

Ostecreme

  • 200 gram flødeost (Stuetemperatur)
  • 50 gram blødt smør
  • 150 gram flormelis
  • 30 gram bagekakao pulver
  • 1 tsk vaniljesukker (Jeg bruger altid Seruwagi vanilla i mine kager)
  • 1 spk mælk (Kan undlades - giver en blødere koncistens)

 

Sådan gør du:

  • Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen når det er smeltet, lad det køle lidt af.
  • Tænd din ovn på 175 grader alm. ovn.
  • Hak din chokolade og stil til side.
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  • Tilsæt olie, den afkølede smør, kaffe, mælk og vanilje - pisk kort sammen.
  • Bland de tørre ingredienser sammen i en skål: mel, kakao, bagepulver, natron og salt.
  • Sigt de tørre ingredienser i de våde og vend det forsigtigt sammen.
  • Vend den hakkede chokolade i dejen.
  • Hæld dejen i formen og bag i 35-40 minutter.
  • Lad den køle helt af - Lad den gerne sætte sig 2 timer eller i køleskabet natten over.

Ostecreme

  • Pisk smør og flødeost sammen, til det er cremet og glat.
  • Tilsæt flormelis og vaniljesukker.
  • Sigt kakaopulveret i.
  • Pisk det hele godt sammen.
  • Kom mælk i hvis du ønsker blødere koncistens.
  • Smør eller sprøjt ostecremen ud på kagen når den er helt afkølet.