Bløde og saftige gulerodboller.
Ca. 12-15 gulerodsboller🥕
Ingredienser
- 350g lunken vand
- 50g gær
- 1 æg
- 650g hvedemel - måske lidt mere
- 55g sukker
- 2 stk. salt
- 50g smør - blødt
- 120g gulerod
- 2 dl. Solsikkekerner
Til pensling:
1 æg
20-30g smør
- Kom vand og gær i en skål, opløs gæren
- Kom ægget ned til vandet og det opløste gær, rør ægget ud
- Kom mel, sukker og salt i skålen
- Rør det hele ved høj hastighed på røremaskine i ca. 5-7 min
- Kom det bløde smør i dejen og rør yderligere 3 min ved lavere hastighed
- Tilsæt nu revet gulerod (jeg river både på den grove og fine side af rivejernet) og solsikke kerner, lad dejen røre videre, indtil det er inkorporeret i dejen
- Kom evt lidt mere mel i dejen hvis den er for klistret
- Kom lidt mel på bordet og kom dejen derpå
- Spænd dejen op og kom den i en skål
- Kom husholdningsfilm over, og lad den hæve i 20min
- Efter de 20min kommes dejen ud på bordet, skær dejen i 12 lige store dele (så godt du kan) spænd nu hver bolle op, og lig dem i et fad
- Kom husholdningsfilm på, og lad dem efterhæve i 30min. Tænd ovnen på 200grader varmluft
- Efter 30min pensles bollerne med æg og smør, smelt evt smørret en smule og bland det sammen med ægget. Hvis smørret er meget blødt, kan man blidt blande det sammen med ægget som det er.
- Bag bollerne i 15-17min i forvarmet ovn.

