Sød blondie med friske hindbær og hvidechokolade stykker.
Ingredienser
1 kage ca. 20x20cm
- 100 gram smør (smeltet)
- 150g sukker
- 50g brunfarin
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 æg
- 165g hvedemel (+ 1/2 tsk. til at vende hindbærrene i)
- 1/2 tsk salt
- 125g friske hindbær
- 200g hvid chokolade
Sådan gør du
- Start med at tænd din ovn på 175 grader, alm. ovn (over og undervarme).
- Smelt smørret i en gryde, ved lav varme.
- Hak 100g af den hvide chokolade i ønsket størrelse ( jeg er vild med, når stykkerne er lidt store, jeg hakker derfor chokoladen groft).
- Held det smeltede smør i en skål, sammen med sukker, brun farin og vaniljesukker, pisk det hele godt sammen.
- Tilsæt ét æg ad gangen og pisk indtil det bliver lyst og luftigt.
- Kom mel og salt i skålen og vend det hele godt sammen med en dejskraber.
- Kom den 1/2 tsk hvedemel ned i en anden skål sammen med hindbærrene og vend det godt sammen, til hindbærrene er dækket med mel. Kom nu de mel dækkede hindbær og hvid chokolade i skålen med alle de andre ingredienser.
- Beklæd formen (20x20cm) med bagepapir og kom dejen i formen. Kagen bages i ca 30-35 min
- Når kagen kommer ud af ovnen knækkes resten af den hvidechokolade (100g) i stykker og ligges oven på den varme/lune kage. Lad chokoladen smelte, og smør den herefter ud over kagen, så den dækker hele overfladen. Lad kagen køle af på en rist.

