Hindbær blondie

Offentliggjort den 26. maj 2025 kl. 19.08

Sød blondie med friske hindbær og hvidechokolade stykker.

Ingredienser

1 kage ca. 20x20cm

 

  • 100 gram smør (smeltet)
  • 150g sukker
  • 50g brunfarin
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 165g hvedemel (+ 1/2 tsk. til at vende hindbærrene i)
  • 1/2 tsk salt
  • 125g friske hindbær
  • 200g hvid chokolade

 


Sådan gør du

  • Start med at tænd din ovn på 175 grader, alm. ovn (over og undervarme).
  • Smelt smørret i en gryde, ved lav varme.
  • Hak 100g af den hvide chokolade i ønsket størrelse ( jeg er vild med, når stykkerne er lidt store, jeg hakker derfor chokoladen groft).
  • Held det smeltede smør i en skål, sammen med sukker, brun farin og vaniljesukker, pisk det hele godt sammen.
  • Tilsæt ét æg ad gangen og pisk indtil det bliver lyst og luftigt.
  • Kom mel og salt i skålen og vend det hele godt sammen med en dejskraber.
  • Kom den 1/2 tsk hvedemel ned i en anden skål sammen med hindbærrene og vend det godt sammen, til hindbærrene er dækket med mel. Kom nu de mel dækkede hindbær og hvid chokolade i skålen med alle de andre ingredienser.
  • Beklæd formen (20x20cm) med bagepapir og kom dejen i formen. Kagen bages i ca 30-35 min
  • Når kagen kommer ud af ovnen knækkes resten af den hvidechokolade (100g) i stykker og ligges oven på den varme/lune kage. Lad chokoladen smelte, og smør den herefter ud over kagen, så den dækker hele overfladen. Lad kagen køle af på en rist.