Nem og lækker saftig æblekage.
Ingredienser
1 kage
Dej
- 3 små æbler
- 20 gram sukker
- 2 tsk kanel
- 180 gram hvedemel
- 100 gram sukker
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker (Jeg bruger altid vanilje fra Seruwagi vanilla) https://www.seruwagi.com/
- 1 æg
- 150 ml sødmælk
- 55 gram smeltet smør
Crumble
- 100 gram finvalset havregryn
- 100 gram hvedemel
- 75 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker (Jeg bruger altid vanilje fra Seruwagi vanilla) https://www.seruwagi.com/
- 100 gram blødt smør
- 50 gram brun farin
Sådan gør du
Dejen
- Skær æblerne ud i tern og bland sukker (75 gram) og kanel sammen med dem.
- Smelt smørret og tag det af varmen.
- Kom mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver sammen i en skål.
- Kom mælken i og rør det hele godt sammen.
- Kom ægget i og rør igen
- Kom nu den smeltede smør i dejen
- Til sidst vendes æblerne i dejen
- Kom dejen i en beklædt eller smurt form (ca. 25x25cm)
Crumble og bagning
- Bland ale ingredienserne sammen i en skål, brug hænderne eller røremaskine
- Det hele blandes til det er en smuldrende masse
- Fordel det nu oven på kagen
- Bag kagen ved 170grader i ca 30-35 min
- Lad kagen køle af og dermed sætte sig, inden du skærer i den

