Æblekage med crumble

Offentliggjort den 26. maj 2025 kl. 19.07

Nem og lækker saftig æblekage.

Ingredienser

1 kage

 

Dej

  • 3 små æbler 
  • 20 gram sukker 
  • 2 tsk kanel
  • 180 gram hvedemel
  • 100 gram sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker (Jeg bruger altid vanilje fra Seruwagi vanilla) https://www.seruwagi.com/
  • 1 æg
  • 150 ml sødmælk
  • 55 gram smeltet smør

 

Crumble

  • 100 gram finvalset havregryn
  • 100 gram hvedemel
  • 75 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker (Jeg bruger altid vanilje fra Seruwagi vanilla) https://www.seruwagi.com/
  • 100 gram blødt smør
  • 50 gram brun farin

 

Sådan gør du

Dejen

  • Skær æblerne ud i tern og bland sukker (75 gram) og kanel sammen med dem.
  • Smelt smørret og tag det af varmen.
  • Kom mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver sammen i en skål.
  • Kom mælken i og rør det hele godt sammen.
  • Kom ægget i og rør igen
  • Kom nu den smeltede smør i dejen
  • Til sidst vendes æblerne i dejen
  • Kom dejen i en beklædt eller smurt form (ca. 25x25cm)

Crumble og bagning

  • Bland ale ingredienserne sammen i en skål, brug hænderne eller røremaskine 
  • Det hele blandes til det er en smuldrende masse
  • Fordel det nu oven på kagen 
  • Bag kagen ved 170grader i ca 30-35 min
  • Lad kagen køle af og dermed sætte sig, inden du skærer i den