Bløde chokoladeboller

Offentliggjort den 26. maj 2025 kl. 19.07

Bløde bamseboller med en masse lækker chokolade. Altid et kæmpe hit. 

Ingredienser

9-12 Chokoladeboller

 

  • 2dl sødmælk
  • 1dl lunken vand
  • 35 g gær
  • 40 g sukker
  • 2 æg (1 i dejen + 1 til at pensle med)
  • 600 g hvedemel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 5 g salt
  • 50 g blødt smør
  • 110 g chokolade + ca 100 gram lidt store stykker du placere i midten af bollens indre

Sådan gør du

  • Kom vand og mælk i en skål
  • Kom nu gær og sukker i skålen også og rør rundt til at gæren er opløst
  • 1 æg kommes i og røres det ud
  • Mel, salt og kardemomme kommes i og ælt dejen godt.
  • Ælt dejen til den er glat, smidig og slipper skålens kanter
  • det tager mellem 5-10 minutter.
  • Skær det bløde smør i mindre stykker, og ælt smørret ind i dejen til den bliver blank og glat.
  • Kom hakket chokolade i og ælt det ind i dejen.
  • Dæk skålen med husholdningsfilm (dette holder fugten i dejen) og læg et viskestykke oven på husholdningsfilmen
  • Lad dejen hæve ved i 40 minutter

  • Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn (over og underarme)
  • Jeg laver 9 lidt store boller ud af dejen (du kan lave dem lidt mindre, hvis du vil
  • Jeg hælder dejen ud på et let meldrysset bord og opdeler dejen i 9
  • Nu tager jeg de lidt store stykker chokolade og ligger den ind i dejen og spænder bollen op, til an fast lille kugle med chokolade stykket inden i sig
  • Dette gentages med alle 9 boller
  • Bollerne ligges i et fad og efterhæver i 30 min
  • Pensel bollerne inden de kommer i ovnen
  • Jeg bager dem i ca 15-18 min til de er gyldne
    Nyd den lune, velbekomme🍫🤤