Bløde bamseboller med en masse lækker chokolade. Altid et kæmpe hit.
Ingredienser
9-12 Chokoladeboller
- 2dl sødmælk
- 1dl lunken vand
- 35 g gær
- 40 g sukker
- 2 æg (1 i dejen + 1 til at pensle med)
- 600 g hvedemel
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 5 g salt
- 50 g blødt smør
- 110 g chokolade + ca 100 gram lidt store stykker du placere i midten af bollens indre
Sådan gør du
- Kom vand og mælk i en skål
- Kom nu gær og sukker i skålen også og rør rundt til at gæren er opløst
- 1 æg kommes i og røres det ud
- Mel, salt og kardemomme kommes i og ælt dejen godt.
- Ælt dejen til den er glat, smidig og slipper skålens kanter
- det tager mellem 5-10 minutter.
- Skær det bløde smør i mindre stykker, og ælt smørret ind i dejen til den bliver blank og glat.
- Kom hakket chokolade i og ælt det ind i dejen.
- Dæk skålen med husholdningsfilm (dette holder fugten i dejen) og læg et viskestykke oven på husholdningsfilmen
- Lad dejen hæve ved i 40 minutter
- Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn (over og underarme)
- Jeg laver 9 lidt store boller ud af dejen (du kan lave dem lidt mindre, hvis du vil
- Jeg hælder dejen ud på et let meldrysset bord og opdeler dejen i 9
- Nu tager jeg de lidt store stykker chokolade og ligger den ind i dejen og spænder bollen op, til an fast lille kugle med chokolade stykket inden i sig
- Dette gentages med alle 9 boller
- Bollerne ligges i et fad og efterhæver i 30 min
- Pensel bollerne inden de kommer i ovnen
- Jeg bager dem i ca 15-18 min til de er gyldne
Nyd den lune, velbekomme🍫🤤

