Brookie

Offentliggjort den 26. maj 2025 kl. 19.08

En kage med to gode smagskombinationer, nemlig cookie og brownie.

1 kage ca. 25x25 

Cookie dej:

  • 140g blødt smør
  • 50g brun farin
  • 100g sukker
  • 1 æg
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 200g hvedemel
  • 150g chokolade mørk/lys (jeg bruger mørk)

 

Brownie dej:

  • 240g smør
  • 240g mørk chokolade
  • 150g kakaopulver
  • 400g sukker
  • 100g brun farin
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 6 æg
  • 120g hvedemel

 

Fremgangsmåde:
Først laves cookiedejen

  • Det bløde smør, sukker og brun farin piskes sammen
  • Pisk nu ægget i
  • Hvedemel, bagepulver og Vaniljesukker blandes sammen i en skål
  • Vend nu mel blandingen i æggemassen
  • Hak chokoladen groft og kom chokoladen i cookiedejen
  • Stil cookiedejen til sids

 

Nu laves brownie dejen

  • Tænd ovnen på 180grader varmluft
  • Smelt smørret i en gryde
  • Hak chokoladen groft
  • Kom den hakkede chokolade i en skål med 100g af kakaopulveret
  • Hæld den smeltede smør oven i chokolade og kakaopulveret, lad de stå i ca. 2 min
  • Herefter røres chokolade massen sammen indtil chokoladen er smeltet
  • Bland du brun farin, sukker, salt og Vaniljesukker sammen i en anden skål
  • Her piskes 1 æg i ad gangen
  • Pisk godt imellem hver æg
  • Når massen er lys og luftig tilsættes chokolade blandingen lidt ad gangen i mens du pisker
  • Når massen er samlet og ensartet hældes brownie dejen i en form (25x25)
  • Cookiedejen liggen ovenpå i små stykker
  • Drys en smule salt på toppen inden kagen kommer i oven
  • Bag kagen i ca. 40-55 min 🧁🤩🤤🍫