En kage med to gode smagskombinationer, nemlig cookie og brownie.
1 kage ca. 25x25
Cookie dej:
- 140g blødt smør
- 50g brun farin
- 100g sukker
- 1 æg
- 2 tsk Vaniljesukker
- 200g hvedemel
- 150g chokolade mørk/lys (jeg bruger mørk)
Brownie dej:
- 240g smør
- 240g mørk chokolade
- 150g kakaopulver
- 400g sukker
- 100g brun farin
- 2 tsk Vaniljesukker
- 1/2 tsk salt
- 6 æg
- 120g hvedemel
Fremgangsmåde:
Først laves cookiedejen
- Det bløde smør, sukker og brun farin piskes sammen
- Pisk nu ægget i
- Hvedemel, bagepulver og Vaniljesukker blandes sammen i en skål
- Vend nu mel blandingen i æggemassen
- Hak chokoladen groft og kom chokoladen i cookiedejen
- Stil cookiedejen til sids
Nu laves brownie dejen
- Tænd ovnen på 180grader varmluft
- Smelt smørret i en gryde
- Hak chokoladen groft
- Kom den hakkede chokolade i en skål med 100g af kakaopulveret
- Hæld den smeltede smør oven i chokolade og kakaopulveret, lad de stå i ca. 2 min
- Herefter røres chokolade massen sammen indtil chokoladen er smeltet
- Bland du brun farin, sukker, salt og Vaniljesukker sammen i en anden skål
- Her piskes 1 æg i ad gangen
- Pisk godt imellem hver æg
- Når massen er lys og luftig tilsættes chokolade blandingen lidt ad gangen i mens du pisker
- Når massen er samlet og ensartet hældes brownie dejen i en form (25x25)
- Cookiedejen liggen ovenpå i små stykker
- Drys en smule salt på toppen inden kagen kommer i oven
- Bag kagen i ca. 40-55 min 🧁🤩🤤🍫

