Bløde og luftige snegle med biscoff creme og kiks.
Ca. 16 biscoffsnegle
Ingredienser
dejen
- 225 g sødmælk + 1 dl
- 50 g gær (1 pakke)
- 520-40g hvedemel
- 2 æg
- 50 g sukker
- 1 teskefuld salt
- 1 teskefuld kardemomme
- 100 g smør (stuetemperatur)
Fyld i sneglene - 360g biscoff creme
- 7-10 biscoff kiks
Ostecreme: - 1 pakke Philadelphia (200g)
- 100g flourmelis
- 35g blødt smør
- 40g biscoff creme
- 4-5 biscoff kiks
Sådan gør du - Varm mælken op til den er lilleinger varm (ca. 37grader, hvis den bliver for varm kan de ødelægge gæren)
- Opløsgæren i det lunkne mælk.
- kom nu salt, sukker, æg og kardemomme i og bland det godt sammen
- tilsæt nu melet lidt ad gangen
- ælt dejen godt (æltning er nøglen til lækre luftige snegle)
- nu tilsættes smøren til dejen i små stykker ad gangen
- ælt dejen godt til den er glat og smidig
- lad dejen hæve i 45min
- efter 45min rulles dejen ud på et let mel drysset bord (pas på med ikke at komme for meget mel på bordet, dette kan gøre sneglene tørre)
- smør biscoff cremen ud på den udrullede dej
- knus biscoffkiksene og drys på
- rul dejen sammen og skær sneglene ud (her anbefaler jeg at bruge en sytråd, dette giver nemlig et rigtig flot look på sneglene)
- de udskåret snegle kommer i et smurt fad
- lad dem efterhæve i 30min
- inden bagning pensles de med æg og der hældes 1 dl sødmælk i bunden af fadet
- bag sneglene ved 190grader alm. ovn i 20-25min
Ostecreme: - Pisk Philadelphia og det bløde smør let sammen
- kom resten af ingredienserne i og rør det sammen til du får en lækker ens artet creme
- smør cremen på sneglene når de er afkølet
- drys nu med knuste biscoff kiks på toppen

