Biscoffsnegle

Offentliggjort den 26. maj 2025 kl. 19.08

Bløde og luftige snegle med biscoff creme og kiks.

Ca. 16 biscoffsnegle

Ingredienser

dejen

  • 225 g sødmælk + 1 dl
  • 50 g gær (1 pakke)
  • 520-40g hvedemel
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 1 teskefuld salt
  • 1 teskefuld kardemomme
  • 100 g smør (stuetemperatur)

    Fyld i sneglene
  • 360g biscoff creme
  • 7-10 biscoff kiks

    Ostecreme:
  • 1 pakke Philadelphia (200g)
  • 100g flourmelis
  • 35g blødt smør
  • 40g biscoff creme
  • 4-5 biscoff kiks

    Sådan gør du
  • Varm mælken op til den er lilleinger varm (ca. 37grader, hvis den bliver for varm kan de ødelægge gæren)
  • Opløsgæren i det lunkne mælk.
  • kom nu salt, sukker, æg og kardemomme i og bland det godt sammen
  • tilsæt nu melet lidt ad gangen
  • ælt dejen godt (æltning er nøglen til lækre luftige snegle)
  • nu tilsættes smøren til dejen i små stykker ad gangen
  • ælt dejen godt til den er glat og smidig
  • lad dejen hæve i 45min

  • efter 45min rulles dejen ud på et let mel drysset bord (pas på med ikke at komme for meget mel på bordet, dette kan gøre sneglene tørre)
  • smør biscoff cremen ud på den udrullede dej
  • knus biscoffkiksene og drys på
  • rul dejen sammen og skær sneglene ud (her anbefaler jeg at bruge en sytråd, dette giver nemlig et rigtig flot look på sneglene)
  • de udskåret snegle kommer i et smurt fad
  • lad dem efterhæve i 30min
  • inden bagning pensles de med æg og der hældes 1 dl sødmælk i bunden af fadet
  • bag sneglene ved 190grader alm. ovn i 20-25min

    Ostecreme:
  • Pisk Philadelphia og det bløde smør let sammen
  • kom resten af ingredienserne i og rør det sammen til du får en lækker ens artet creme
  • smør cremen på sneglene når de er afkølet
  • drys nu med knuste biscoff kiks på toppen