Citronsnurre brød

Offentliggjort den 26. maj 2025 kl. 19.08

Lækkert saftigt og luftigt brød med citron og birkes.

Ingredienser

1 stort brød

Dej

  • 250 g sødmælk
  •  25 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 5 g salt
  • 5 g kardemomme
  • 500 g hvedemel
  • 100 g blødt smør i tern
  • Skallen fra 1 citron

Remonce

  • 150 g sukker
  •  2 tsk. vaniljesukker (jeg bruger altid @seruwagivanilla_
    vaniljesukker)
  • 200 g blødt smør
  • 5 g birkes
  • Skallen fra 1 citron
  • 3 spk citron saft
  • 30 g hvid chokolade fint hakket

Sådan gør du 

Dejen

  • Kom sød mælken i en skål, og opløs gæren heri
  • Kom sukker og æg i, og bland det godt sammen
  • Kom nu salt og kardemomme i og bland igen
  • Kom nu hvedemel i lidt ad gangen
  • Ælt dejen til den er glat og smidig
  • Kom nu smørternene i lidt ad gangen
  • Ælt hele dejen til alt smørret er inkorporeret i dejen og gerne til dejen begynder at slippe kanterne
  • Tag dejen ud på et mel drysset bord, og spænd dejen op (det skal blive en fin spændstig bold)
  • Lad dejen hæve, tildækket i 1 time
  • Imens dejen hæver kan du lave remoncen, den skal gerne være godt blød når du skal bruge den

  • Kom alle ingredienser til remoncen i en skål, og bland det hele godt sammen, det er

  • Når dejen har hævet kommes den ud på et mel drysset bord
  • Til dejen ud, til den har en tykkelse på 1-2cm
  • Smør noget af din remonce ud på hele dejen
  • Fold nu den ene 3 del af dejen ind over midten, smør nu remonce på den del af dejen der nu ligger øverst, der ikke har remonce på
  • Fold nu den sidste 3. Del, ind over midten 
  • Rul dejen let og rul den sammen
  • Skær rullen over på midten, og sno brødet
  • Kom det i en brødform og lad den hæve i 30min
  • Bag brødet i ca 25 minutter
  • Server evt. med lidt kold vaniljecreme til (fx lidt creme fraiche, med lidt vaniljesukker i)