Lækkert saftigt og luftigt brød med citron og birkes.
Ingredienser
1 stort brød
Dej
- 250 g sødmælk
- 25 g gær
- 50 g sukker
- 1 æg
- 5 g salt
- 5 g kardemomme
- 500 g hvedemel
- 100 g blødt smør i tern
- Skallen fra 1 citron
Remonce
- 150 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker (jeg bruger altid @seruwagivanilla_
vaniljesukker) - 200 g blødt smør
- 5 g birkes
- Skallen fra 1 citron
- 3 spk citron saft
- 30 g hvid chokolade fint hakket
Sådan gør du
Dejen
- Kom sød mælken i en skål, og opløs gæren heri
- Kom sukker og æg i, og bland det godt sammen
- Kom nu salt og kardemomme i og bland igen
- Kom nu hvedemel i lidt ad gangen
- Ælt dejen til den er glat og smidig
- Kom nu smørternene i lidt ad gangen
- Ælt hele dejen til alt smørret er inkorporeret i dejen og gerne til dejen begynder at slippe kanterne
- Tag dejen ud på et mel drysset bord, og spænd dejen op (det skal blive en fin spændstig bold)
- Lad dejen hæve, tildækket i 1 time
- Imens dejen hæver kan du lave remoncen, den skal gerne være godt blød når du skal bruge den
- Kom alle ingredienser til remoncen i en skål, og bland det hele godt sammen, det er
- Når dejen har hævet kommes den ud på et mel drysset bord
- Til dejen ud, til den har en tykkelse på 1-2cm
- Smør noget af din remonce ud på hele dejen
- Fold nu den ene 3 del af dejen ind over midten, smør nu remonce på den del af dejen der nu ligger øverst, der ikke har remonce på
- Fold nu den sidste 3. Del, ind over midten
- Rul dejen let og rul den sammen
- Skær rullen over på midten, og sno brødet
- Kom det i en brødform og lad den hæve i 30min
- Bag brødet i ca 25 minutter
- Server evt. med lidt kold vaniljecreme til (fx lidt creme fraiche, med lidt vaniljesukker i)

