Bløde og luftige snegle for alle nutella elskere.
Ca. 16 nutellasnegle
Ingredienser
Dej
- 225 g sødmælk
- 50 g frisk gær
- 540-550g hvedemel
- 2 æg
- 50 g sukker
- 1 teskefuld salt
- 1 teskefuld kardemomme
- 100 g smør (stuetemperatur)
Fyld i sneglene
- 250g nutella
- 50g chokolade
Ostecreme - 1 pakke Philadelphia (200g)
- 35g blødt smør
- 50g mørk chokolade
- 100g flormelis
- 20-30g mørkchokolade til toppen
Til bagning
- 1 dl sødmælk
Sådan gør du
- Varm mælken op til omkring 37grader og opløs gæren heri
- Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme
- Tilsæt nu hvedemel
- Ælt dejen glat og smidig
- Smøret skæres i mindre stykker og tilsættes til dejen, i mens den æltes
- Ælt dejen godt, for det bedste resultat
- Lad dejen hæve i 45minutter
- Efter 45minutter rulles dejen ud til et tykkelse på ca 1-2 cm
- Smør nutellaen ud på dejen
- Hak chokolade og drys ud over den udsmurte nutella
- Rul dejen sammen og skær den ud i passende snegle (brug evt. en sytråd for et flot udseende på sneglene)
- Lav senglene efterhæve i et fad/bradepande i 30min
- Inden du kommer dem i ovnen, kommes 1 dl sødmælk i fadet
- Bag sneglene ved 190grader alm. ovn i 15-20 min, hold øje med dem
Ostecreme - Smelt chokoladen over vandbad
- Pisk Philadelphia og smør sammen
- Bland den smeltede chokolade i oste-/smør cremen
- Tilsæt flormelis og pisk til du får en ensartet lækker creme
- Smør det på nutellasneglene når de er afkølet
- Hak en smule chokolade og drys på toppen

