Nutellasnegle

Offentliggjort den 26. maj 2025 kl. 19.07

Bløde og luftige snegle for alle nutella elskere.

Ca. 16 nutellasnegle

Ingredienser


Dej

  • 225 g sødmælk 
  • 50 g frisk gær
  • 540-550g hvedemel
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 1 teskefuld salt
  • 1 teskefuld kardemomme
  • 100 g smør (stuetemperatur)


Fyld i sneglene

  • 250g nutella
  • 50g chokolade

    Ostecreme
  • 1 pakke Philadelphia (200g)
  • 35g blødt smør
  • 50g mørk chokolade
  • 100g flormelis
  • 20-30g mørkchokolade til toppen

 

Til bagning

  • 1 dl sødmælk 

 

Sådan gør du

  • Varm mælken op til omkring 37grader og opløs gæren heri
  • Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme
  • Tilsæt nu hvedemel
  • Ælt dejen glat og smidig
  • Smøret skæres i mindre stykker og tilsættes til dejen, i mens den æltes
  • Ælt dejen godt, for det bedste resultat
  • Lad dejen hæve i 45minutter

 

  • Efter 45minutter rulles dejen ud til et tykkelse på ca 1-2 cm
  • Smør nutellaen ud på dejen
  • Hak chokolade og drys ud over den udsmurte nutella
  • Rul dejen sammen og skær den ud i passende snegle (brug evt. en sytråd for et flot udseende på sneglene)
  • Lav senglene efterhæve i et fad/bradepande i 30min
  • Inden du kommer dem i ovnen, kommes 1 dl sødmælk i fadet
  • Bag sneglene ved 190grader alm. ovn i 15-20 min, hold øje med dem

    Ostecreme
  • Smelt chokoladen over vandbad
  • Pisk Philadelphia og smør sammen
  • Bland den smeltede chokolade i oste-/smør cremen
  • Tilsæt flormelis og pisk til du får en ensartet lækker creme
  • Smør det på nutellasneglene når de er afkølet
  • Hak en smule chokolade og drys på toppen