Chokolade påskeæg med dadler, kakao og peanutbutter

Offentliggjort den 26. maj 2025 kl. 19.07

Søde påskeæg lavet af dadler, peanutbutter, kakao og ristede hasselnødder.

Ingredienser

Opskrift i samarbejde med true co.

Ca. 6 store påskeæg

ingredienser

  • 100 gram True dates med creamy peanutbutter 
  • 50 gram ristede hasselnødder 
  • 3-4 spk. peanutbutter
  • 30 gram kakaopulver
  • Et nip flage salt
  • Evt. en smule smagsneutral olie

 

 Pynt

  • 150-200 gram hvid chokolade
  • Lidt blå farve (kan undlades)
  • Lidt ekstra kakao ca. 3-5 gram (kan undlades)

 

Sådan gør du:

  • Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader, i ca 12-15 minutter. Lad dem køle helt af.
  • Blend hasselnødder, dadler, peanutbutter, kakao og salt sammen i en minihakker (eller lign.)
  • Hvis konsistensen er en smule tør, kan du tilsætte lidt smagsneutral olie.
  • Form massen til ca. 6 æg, kom dem på køl i 30min. til 1 time
  • Smelt chokoladen og tilsæt farven, dyp dine æg heri. Lad dem sætte sig på køl
  • Bland kakao med en lille smule vand. Sprøjt kakaovandet på æggene med en pensel. 
  • Læg dem på køl igen, for at det hele lige sætter sig. Opbevar dem i en lufttæt beholder på køl.